Top 5

GASTRONOMIA

Un món de sabors

La Safor fa gala d’una important tradició gastronòmica basada essencialment en la màgia dels sabors mediterranis com són l’arròs, les hortalisses y l’oli d’oliva. Els pobles saforencs han contribuït amb la seua història a fer de plats com la Fideuà de Gandia i les Coques de Dacsa de Ròtova un patrimoni gastronòmic de la Comunitat Valenciana reconegut per tot el món.

A La Safor, a més a més de la Fideuà i de les Coques de Dacsa, també pots disfrutar de plats únics com són les Coques de Mestall de Tavernes de la Valldigna, els Figatells o els Pebres Farcits d’Oliva.

Sol i mar al Mediterrani

La Safor es caracteritza per tindre en el seu territori moltes de les millors platges de la Comunitat Valenciana. Platges reconegudes per les seues aigües netes, els seus serveis, la vigilància i seguretat de la qual disposen i el manteniment constant que es fa sempre amb l’intenció de millorar.

Entre les platges més importants es troba la Platja Nord de Gandia, amb una extensió de més de 3km i una amplària de 120m, i la Platja Aigua Blanca d’Oliva, que se situa entre la desembocadura del riu Alfadalí i la del Riuet dels Gorgs.

Platja

Natura

Una terra per descubrir.

La comarca de la Safor es mostra al visitant a través d'un atractiu territori dividit entre el paisatge de la costa i l'interior muntanyós. Les altes serres de Mustalla, Safor, Agulles i Grossa, formen un cércol natural de rica vegetació, mentre que el litoral acull en la seua planura horts, amples i acollidores platges i una concentració urbana de baixa densitat. La proximitat i les múltiples relacions entre sí de les poblacions que integren la comarca, fan que la Safor es puga considerar com un conjunt urbà, com una ciutat dispersa, envoltada de zones verdes, dedicades majoritàriament al cultiu de la taronja.

Cimes situades a poca distància del mar, camps de tarongers que s'amaguen entre els vessants de les muntanyes o amples horitzons que es fonen amb la línia de la platja constituïxen alguns elements del paisatge de la Safor, inesgotable en qualsevol època de l'any.

Tradició i festa

Una de les festes més grans de la Safor és la Fira i Festes de Gandia que té lloc al voltant del 3 d'octubre, en honor del patró municipal, San Francesc de Borja. Juntament amb les Falles i amb la Setmana Sant, és una de les majors festivitats de la ciutat. La Fira i Festes comença amb la cercavila del Tio de la Porra - personatge central de la festa que recorre els diferents col·legis de Gandia i trau als xiquets al carrer- que dóna pas a uns dies festius en què se solapen els actes i activitats. Espectacles pirotècnics, competicions esportives, celebracions religioses, actuacions musicals i teatrals són una part del programa d'una festa que se celebra des de l'any 1310. Els actes i activitats d'estos dies es programen a fi de complaure a tots els veïns i visitants de totes les edats.

Festa

CULTURA

Un lloc amb història.

La Safor disposa d’un ampli abast d’activitats culturals gràcies a la seua història. Un exemple és com la Safor es troba enclavada dins dels itineraris de la ruta de Monestirs de València. Una ruta monumental i cultural inaugurada en 2008 que discorre per diversos municipis i paratges de la comarca. Imprescindible visitat tenen el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir i el Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat.

També existeix la Ruta dels Borja, un recorregut cultural dedicat a l'empremta de la família Borja en terres valencianes que, en la comarca de la Safor, comprén diversos monuments situats a Gandia, Alfauir i Simat de Valldigna.